dinsdag, januari 22, 2013

Dwaal lichtjes maken in de Villa van Streek in Borger


Woensdag 6 februari 2013 Workshop Drents Dwaallichtje; Een opmaat naar het voorjaarIn deze workshop maakt u een transparante ‘omkleding’ voor een door u meegebrachte waxinelichthouder of een ander soort glas van uw keuze. Er zijn allerlei vezelachtige materialen beschikbaar. Van dunne veelkleurige zijde tot plantaardige materialen en ‘frutsels’ . Nu feestdagen voorbij zijn, maar de winter nog niet, kan een andere manier van ‘lichtversiering’ het voorjaar dichterbij brengen. U kunt verzekerd zijn van deskundige begeleiding; u hoeft geen ervaring te hebben met het zgn. vezelvliezen. Na deze workshop bent u in staat om thuis zélf verder te gaan.

Dwaallichtjes komen vaak voor in sagen en legenden en er worden allerlei ‘bovenaardse’ eigenschappen aan toegekend. Het zouden ‘lichtjes van de duivel’ zijn, die mensen moesten afleiden van het rechte pad. In Groningen noemt men het ‘hiplichtjes’ omdat ze lijken te dansen en te huppelen. Hoe dan ook, dwaallichten komen voor in moeras en veengebieden, dus ook in Drenthe! Natuurwetenschappers weten precies hoe het zit. Maar is het niet veel leuker en inspirerender om nog wat te dromen? Zoals de Duitse dichter Viktor Blüthgen, schreef:

Wie sprookjesogen heeft, ziet een wereld vol wonderen.Datum: woensdag 06 -02- 2013, aanvang 09.30 uur, eindtijd ca. 12.00 uur

Locatie: Villa van Streek, Borger

Prijs incl. materiaal: €25,00

Aanmelding workshop: bellen naar 0599 657007 of door te mailen naar Welkom@Villavanstreek.nl

Inschrijftermijn tot 31 januari a.s.

Meenemen: een glas waar een waxinelichtje in past

Max aantal deelnemers: 15

Docenten: Jeanette Kok-Biltges, www.engelengeduld.blogspot.com, en

Betty Smit-Engelse, www.weavingfun.blogspot.comGeen opmerkingen: